Nuorten tapahtumat

Tältä sivulta löydät tietoa Rauman kaupungin nuorisopalveluiden järjestämistä erilaisista tapahtumista. Kaikki toimintamme on savutonta ja päihteetöntä.

Seuraa Instagramissa @nuortenrauma-tiliä ja pysyt ajan tasalla!

Nuorten kesätyöpaikkojen haku on käynnissä

– Rauman kaupungin nuorisopalvelut palkkaa 100 raumalaista nuorta nuorten kesätyöviikoille. Tehtävä edellyttää 14-17 vuoden ikää, hakijan tulee täyttää 14 vuotta kuluvan vuoden aikana ja       kotikaupunki pitää olla Rauma. Etusijalla ovat ne nuoret, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta.
– Kesätyöseteleitä myönnetään vuosina 2003-2008 syntyneille raumalaisille tai Raumalta kotoisin oleville nuorille.
– Kesäyrittäjyys on vaihtoehto perinteiselle kesätyölle. Vuoden 2024 hakuaika Pitsikaupungin kesäyrittäjäohjelmaan alkaa torstaina 1.2. Hakea voivat raumalaiset vuosina 2003-2008 syntyneet nuoret.
Lisää näistä nuortenrauma.fi/kesaduunit.

Torstaina 7.3. ”Tytöt valtaa Kuovin”

Tytöt valtaa Kuovin- tapahtuma järjestetään torstaina 7.3. klo 14.30-19 Kuovin nuorisotalolla, osoitteessa Kuovinkuja 4. Tapahtuma tarjoaa hauskaa tekemistä ja turvallista yhdessäoloa kaikille 11-25-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, sukupuolen moninaisuus huomioiden. Luvassa on erilaisia työpajoja, meikkausta ja kampauksia, kierrätysnurkka, aistihuone ja pelailua. Kaikille osallistujille tarjotaan myös välipala. Tapahtuma on täysin ilmainen ja päihteetön.
Tapahtuman järjestävät vapaaehtoisaktiivit yhteistyössä Rauman nuorisopalveluiden kanssa. Menossa mukana myös: Kaverikoirat, Rauman pääkirjasto, Rauman seudun Katulähetys, Valo-Valmennus ja Winnova.
Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Julia Nummi, puh. 044 793 5294.

Perjantaina 15.3. Kansainvälinen Disco 4.-6.- luokkalaisille

Rauman Lasten Parlamentti järjestää Kuovin nuorisotalolla Kansainvälisen Discon 4.-6. -luokkalaisille perjantaina 15.3. klo 18-21. Pukeutumisessa toivotaan huomioimaan teema eri maiden lippujen muodossa. Parhaat asut tullaan palkitsemaan. Luvassa myös erilaisia, teeman sopivia kilpailuja ja leikkejä.
Sisäänpääsy on ilmainen, mutta kioskia varten kannattaa varata pikkurahaa. Tämäkin tapahtuma on päihteetön.
Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Maija Salomaa, p. 044 403 6327.

Maanantaina 25.3. Elävän Kirjaston pop-up

Kuovin nuorisotalon avoimen toiminnan illan yhteydessä mukana on Elävän Kirjaston pop-up -versio maanantaina 25.3. klo 16.30-19.30. Tuolloin voit lainata sateenkaarevaa keskusteluseuraa ja sitä kautta oppia lisää seksuaalivähemmistöstä, saada vertaistukea sekä haastaa omia ennakkoluuloja.

Sateenkaarevat illat helmikuussa 13.3. ja 27.3.

Sateenkaarevat illat jatkuvat keskiviikkoisin Kuovin nuorisotalolla. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko, aina parittomilla viikoilla klo 16-18.
Illat on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville nuorille sekä heidän ystävilleen. Illoissa pääset esimerkiksi pelailemaan, taiteilemaan, kokkailemaan ja luomaan uusia kaverisuhteita. Olet tervetullut sellaisena kuin olet!
Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Julia Nummi, p. 044 793 5294.

 

Harrastamisen Rauman mallin kerhot jatkuvat 15.1.

Harrastamisen Rauman mallin kerhojen kevätkausi starttaa maanantaina 15.1. Kerhoja järjestetään syksyn tapaan aamuisin klo 8–10 ja iltapäivällä klo 13 eteenpäin koko lukukauden ajan.
Ilmoittautuminen kevään ryhmiin alkoi keskiviikkona 13.12. klo 8. Ilmoittautumislinkit ja lukujärjestys löytyvät Harrastamisen Rauman mallin nettisivuilta osoitteesta rauma.fi/harrastamisen-rauman-malli.

Lukujärjestykseen lisätään kevääksi muutamia uusia kerhoja. Suurin osa vanhoista syksyn ryhmistä kuitenkin säilyy. Jos lapsella tai nuorella on jo paikka jossain ryhmässä, niin ryhmään ei tarvitse ilmoittautua uudelleen. Myös syksyllä alkaneisiin kerhoihin voi vielä ilmoittautua, jos paikkoja on vapaana.
Kevään uusia lajeja ovat muun muassa koripallo, höntsäily, askartelu ja käsityöt.

Kerhot pidetään pääosin koulujen tiloissa sekä keskustan läheisyydessä. Lapset ja nuoret voivat osallistua myös toisessa koulussa järjestettävään toimintaan.
Kerhoihin osallistuvat voivat hakea harrastuspäiville maksutonta paikallisliikennekorttia, jos matka harrastukseen on pitkä tai muuten haastava kulkea. Matkakorttia haetaan erillisellä lomakkeella, joka löytyy Harrastamisen Rauman mallin nettisivuilta.

Harrastamisen Rauman malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Sen tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän läheisyyteen.
Lisätietoja Iida Elonen, liikuntakoordinaattori, p. 044 403 6395.

Harrastuslukujärjestys kevät 2024.