Nuorten tapahtumat

Tältä sivulta löydät tietoa Rauman kaupungin nuorisopalveluiden järjestämistä erilaisista tapahtumista. Kaikki toimintamme on savutonta ja päihteetöntä.

Seuraa Instagramissa @nuortenrauma-tiliä ja pysyt ajan tasalla!

Elävä kirjasto torstaina 5.10.

Tervetuloa Elävä kirjasto -tapahtumaan torstaina 5.10. klo 15.30-17.30 Rauman pääkirjastoon! Elävässä kirjastossa voit lainata itsellesi sateenkaarevaa keskusteluseuraa ja sitä kautta oppia lisää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä, saada vertaistukea sekä haastaa omia ennakkoluuloja.
Elävä kirjasto on Allianssin koordinoima konsepti, jossa pyritään tuomaan ihmisiä lähemmäs toisiaan. Elävän kirjaston kirjat ovat sellaisia ihmisryhmiä edustavia ihmisiä, jotka ovat yhteiskunnassa usein ennakkoluulojen, syrjinnän tai rasismin kohteena. Elävässä kirjastossa lukijat, eli tapahtumaan osallistuvat ihmiset, saavat lainata elävän kirjan 20 minuutin pituista keskustelutuokiota varten. Keskustelussa lukija kysyy kirjalta itseään kiinnostavia asioita, ja kirja kertoo itsestään kirjaotsikkonsa mukaisesta näkökulmasta. Elävä kirjasto perustuu lukijan ja kirjan väliseen, molemminpuoliseen kunnioitukseen.
Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Rauman pääkirjaston kanssa. Se on ilmainen ja ikärajaton.
Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Julia Nummi, p. 044 793 5294.

Elävä kirjasto syksyllä 2023.

Sateenkaarevat illat keskiviikkoisin 11.10. ja 25.10.

Sateenkaarevat illat jatkuvat Kuovin nuorisotalolla. Ryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko, aina parittomilla viikoilla klo 16-18. Illat on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville nuorille sekä heidän ystävilleen. Illoissa pääset esimerkiksi pelailemaan, taiteilemaan, kokkailemaan ja luomaan uusia kaverisuhteita. Olet tervetullut sellaisena kuin olet.
Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Julia Nummi, p. 044 793 5294..

Syyslomalla 2023 tapahtuu

 • Metsäretki tiistaina 24.10.
  Toivottu metsäretki nuoriso-ohjaajien kanssa tiistaina 24.10.. Lähtö on klo 13 Lähdepellon liikuntapaikalta. Luvassa on muutaman kilometrin kävely Monna-Ooperi-luontopolkua pitkin ja taukoa vietetään Ryssänkallion laavulla. Tarjoamme vaahtokarkkeja ja mehua, mutta halutessasi voit ottaa mukaan myös omia eväitä. Kotiin päästään klo 17 mennessä. Retki on ilmainen ja tarkoitettu 13-17-vuotiaille.
  Ilmoittautumiset ma 23.10. mennessä nuoriso-ohjaaja Julia Nummelle viestillä, p. 044 793 5294. Säävaraus!
 • Yönuokkari tiistaista keskiviikkoon, 24.-25.10.
  Yönuokkari tulee taas! Yönuokkari on 7.-9. luokkalaisille tarkoitettua toimintaa, jossa pääsee yöpymään Kuovilla yhdessä nuoriso-ohjaajien kanssa. Ohjelmassa on pelailua, kokkaamista ja leffan katsomista. Paikkoja on 20 nuorelle ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislomakkeet ja niiden palautus Kuovin nuorisotalolle ma 16.10. mennessä. Kannattaa olla nopea, sillä yönuokkari on meidän toivotuimpia juttuja.
  Lisätietoja saat nuoriso-ohjaaja Johannes Härköseltä, p. 044 793 5190.
 • Retki Fazerin vierailukeskukseen ja SuperPark Vantaalle keskiviikkona 25.10.
  Koko perheen huikeimmat hetket Fazerin vierailukeskuksessa ja SuperParkissa keskiviikkona 25.10. Lähtö klo 7.30 Äijänsuolta harjoitusjäähallin edestä. Raumalla ollaan takaisin n. klo 19.30.
  Ilmoittautumiset 10.10.2023 mennessä tästä, paikkoja rajoitetusti.
  Yhteislippu sisältää bussinmatkat sekä sisäänpääsyt niin Fazerin vierailukeskukseen kuin SuperParkiin. Hinnat 3-17 vuotiailta 44 €; opiskelijoilta, varusmiehiltä, eläkeläisiltä 46 €; aikuisilta 48 €.
  Matka on tarkoitettu ensisijaisesti raumalaisille nuorille ja on savuton ja päihteetön.
  Alle 13-vuotiailla oltava huoltaja mukana ja hänen on myös tehtävä oma matkavaraus. Alle 18-vuotiaiden tulee ilmoittaa myös huoltajatiedot mahdollisten yllätysten varalle.
  Lisätietoja antaa nuoriso-ohjaaja Ria-Leena Widqvist, p. 044 793 4561.
 • Halloween-disco alakoululaisille torstaina 26.10.
  Kuovi muuttuu kauhujen taloksi, kun Rauman Lasten parlamentti järjestää Halloween-discon 4.-6. luokkalaisille to 26.10. klo 17-20. Ohjelmassa on halloween-teemaisia pelejä sekä kisoja ja myynnissä on erilaisia, karmaisevia herkkuja. Ilmainen sisäänpääsy.
  Lisätietoja saat nuoriso-ohjaaja Jonna Soiniselta, p. 044 403 6327.
 • Halloween-bileet yläkoululaisille perjantaina 27.10.
  Tervetuloa hirvittäviin Halloween-bileisiin Kuoville perjantaina 27.10. klo 17-22! Nämä ilmaiset bileet on tarkoitettu 7.-9.luokkalaisille. Luvassa on hauskaa ohjelmaa, kuten pukukilpailu! Kioski on myös auki. Lisätietoja saat koulunuoriso-ohjaaja Jennika Vatajalta, p. 044 403 6207.
 • Skeittihalli avoinna loma-aikatauluilla eli maanantaista torstaihin klo 13-18.
 • Kuovin nuorisotalo on auki normaalisti maanantaina 23.10. ja lauantaina 28.10.

Liikkuva nuorisotyö Tauno

Rauman kaupungin nuorisopalveluiden liikkuvaa nuorisotyötä toteutetaan keväästä syksyyn saakka. Tauno liikkuu kesän ajan perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 17–22. Taunosta lisää nuortenrauma.fi/liikkuvanuorisotyo.

Tauno-auto.

Luonto- ja ilmastoryhmä, Sateenkaarevat illat sekä Yhdessä-ryhmä

Harrasteryhmämme toiminnat ovat alkaneet ja vapaita paikkojakin löytyy. Lisää näistä yhteystietoineen nuortenrauma.fi/ryhmat.
Nuorten luonto- ja ilmastoryhmä.

 

Harrastamisen Rauman malli tarjoaa monipuolisia ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille 11.9. alkaen

Harrastamisen Rauman mallin ensimmäiset kerhot starttaavat maanantaina 11.9. Rauman malli on osa Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Sen tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän läheisyyteen.
Ala- ja yläkoululaisille suunnattuja maksuttomia harrastuskerhoja järjestetään Raumalla jokaisena arkipäivänä ennen ja jälkeen koulupäivän.
Kerhoja järjestetään aamuisin klo 8–10 ja iltapäivällä klo 13 eteenpäin koko lukukauden ajan. Toiminta on suunnattu pääasiassa 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Suurin osa 1.–2.-luokkalaisista osallistuu iltapäivätoimintaan, jossa liikutaan ja harrastetaan monipuolisesti.

Suunnittelussa on kuunneltu lasten ja nuorten toiveita
Harrastukset on valikoitu lasten ja nuorten toiveiden mukaan. Suunnittelussa on hyödynnetty valtakunnallisen koululaiskyselyn sekä liikuntapalveluiden teettämän liikuntakyselyn tuloksia.
Kerhotarjontaan sisältyy muun muassa erilaisia liikuntakerhoja, parkouria, telinevoimistelua, keilailua, teatteria, kuvataidetta sekä digikerhoja.
Kerhot pidetään pääosin koulujen tiloissa sekä keskustan läheisyydessä. Lapset ja nuoret voivat osallistua myös toisessa koulussa järjestettävään toimintaan. Digikerhojen koodaus- ja e-urheilutunneille osallistutaan etäyhteydellä.
Harrastuksiin kuljetaan pääsääntöisesti omatoimisesi. Matkoihin on mahdollisuus hakea maksutonta paikallisliikennekorttia, jos matka harrastukseen on pitkä tai muuten haastava kulkea. Matkakorttia haetaan erillisellä lomakkeella.

Ilmoittautuminen kerhoihin on alkanut
Kaikkiin kerhoihin ilmoittaudutaan omalla lomakkeella Lyyti-palvelun kautta. Toiminta alkaa 11.9., mutta mukaan voi hakea myös kerhojen alkamisen jälkeen.
Ilmoittautua kannattaa, vaikka valittu kerho olisikin jo täynnä, koska paikkoja voi vapautua kauden aikana. Harrastuslukujärjestykseen voi myös mahdollisesti tulla muutoksia lukuvuoden aikana.
Lisätietoja Harrastamisen Rauman mallista, harrastuslukujärjestys, ilmoittautumislinkit sekä matkakortin hakulomake löytyvät Rauman kaupungin nettisivuilta osoitteesta rauma.fi/harrastamisen-rauman-malli.
Iida Elonen, liikuntakoordinaattori, p. 044 403 6395.