Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö etsii kanssasi vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.
• Oletko jäänyt ilman opiskelupaikkaa?
• Jäivätkö opintosi kesken?
• Oletko jäänyt kotiin ilman jatkosuunnitelmia?
• Haluatko tukea asunnon etsimiseen tai asumiseen liittyvissä asioissa?
• Oletko itse tai onko joku muu huolissasi terveydentilastasi tai päihteiden käytöstäsi?
• Kaipaatko ohjausta toimeentuloon liittyvissä asioissa?
• Kaipaatko tsemppiä tai ohjausta jossakin muussa asioissa?

Etsivän nuorisotyön ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään avoimessa ja rennossa ilmapiirissä. Nuoren oma halu ja tarve ovat ohjauksen lähtökohtana.

Kuka voi ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään? Oppilaitos, silloin kun nuori on lopettamassa tai lopettaa opintonsa. Puolustusvoimat tai siviilipalveluskeskus nuoren lopettaessa varusmies- tai siviilipalvelu. Kuka tahansa viranomainen tai yksityishenkilö, jolla on huoli nuoren elämästä. Nuori voi olla myös itse yhteydessä etsivään nuorisotyöntekijään.

Ilmoitus etsivään nuorisotyöhön voidaan tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjallisesti.

Mitä mä teen huomenna.

Etsivän nuorisotyön ryhmät

Löydä Oma Tarinasi®
(LOT-ryhmä)

LOT-ryhmä on tarkoitettu 16–22-vuotiaille nuorille. Mukaan kannattaa hakeutua esim. mikäli kokee itsensä yksinäiseksi, haluaa keskustella muiden nuorten kanssa ja/tai haluaa vahvistaa itsetuntoa ja itsetuntemusta. Ryhmässä voi luottamuksellisesti käsitellä omaa elämäntilannettaan, opetella tunnistamaan tunteitaan ja selvitellä ajatuksiaan elämästä sekä kuulla muiden nuorten ajatuksia.
Kyselyt etsivä nuorisotyöntekjä Mirja Parjanen, puh. 040 833 0824

 

K-17 toiminta

 

 

Kuovin nuorisotalolla tiistaisin kello 16-19:00 K-17. Nämä tiistait ovat suunnatut 17 vuotta jo täyttäneille nuorille ja nuorille aikuisille.

Illoissa ei ole varsinaista järjestettyä ohjelmaa, mutta Kuovilla on mahdollisuus monenlaiseen ajanvietteeseen, kuten biljardiin, lautapeleihin, konsolipelien pelaamiseen tai vaikka kiipeilyn harrastamiseen Kuovin kiipeilyseinällä.

K-17 iltaan voi tulla myös vain juttelemaan ja kahvittelemaan. Osallistua voi yksin tai kavereiden kanssa, eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita. Mukana ovat kaupungin etsivät nuorisotyöntekijät sekä nuoriso-ohjaaja.

Kuovin nuorisotalo on oivallinen ja viihtyisä paikka hengailla kavereiden kanssa. Mikäli kaipaa tukea, neuvoa tai tulee jotain kysyttävää, voi etsivältä nuorisotyöntekijältä kätevästi kysyä apua illan aikana. Kuovin nuorisotalolla on tiloja keskustella myös yksityisesti, kahden kesken.

Etsivät nuorisotyöntekijät voivat auttaa yleisesti esimerkiksi asunnon hakuun, kelan tukiverkostossa luovimiseen, arjen hallintaan, koulutukseen tai vaikka työnhakuun liittyvissä asioissa. Nuorisotyöntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus ja apua tarjotaan nuorilähtöisesti.