Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö tarjoaa kaikille alle 29-vuotiaille mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen ja tukeen. Ensisijaisesti etsivät nuorisotyöntekijät palvelevat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella olevia nuoria sekä niitä, jotka toivovat apua johonkin itseä askarruttavaan asiaan. Etsivät auttavat nuoria rakentamaan oman näköistä elämää – olosuhteita, joihin voi olla itse tyytyväinen ja joiden avulla voi jatkaa luottavaisin mielin eteenpäin.

Etsivä nuorisotyöntekijä on rinnalla kulkija, joka auttaa selvittämään, miten ottaa seuraava askel. Mikään asia ei ole liian pieni tai liian suuri yhdessä ratkottavaksi! Jos tunnet olevasi yksin tai et tiedä keneltä jotain asiaa kysyisit, on etsivä nuorisotyöntekijä se henkilö, jonka puoleen kannattaa kääntyä. Etsiviin voi aina ottaa yhteyttä helposti, luottamuksellisesti ja ilmaiseksi.

Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voi miettiä esimerkiksi:

  • ihan tavallisia arjen tilanteita ja tekemisiä
  • ihmissuhteita, sosiaalista elämää, vapaa-aikaa ja harrastuksia
  • terveyttä, jaksamista ja mielen hyvinvointia
  • opiskelupaikkoja ja työpaikkoja tai mahdollisuuksia kuntoutukseen
  • raha-asioita, toimeentuloa, tukien ja etuuksien (esim. Kela) hakemista
  • työttömäksi ilmoittautumista, TE-toimiston tai työllisyyspalvelujen kanssa asiointia
  • asunto- ja asumiseen liittyviä asioita

Ei ole asiaa, josta et voisi etsivältä kysyä, eikä ole asiaa, johon et yhdessä etsivän kanssa löytäisi vastauksia! Etsivä nuorisotyö tukee niissä asioissa, jotka nuori itse kokee tärkeäksi. Tapaamiset järjestetään siellä, missä nuori toivoo ja missä hänen on hyvä olla. Paikkana voi hyvin olla esimerkiksi kahvila, puisto, etsivän nuorisotyön toimitilat, tai vaikkapa nuoren oma koti.

Kuka voi ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään?

Kaikki alle 29-vuotiaat nuoret voivat olla milloin tahansa yhteydessä kotikuntansa etsivään nuorisotyöhön. Nuoren itsensä lisäksi myös hänen lähipiirinsä voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöhön. Kuka tahansa viranomainen tai yksityishenkilö, jolla on huoli nuoren elämästä. Ilmoitus etsivään nuorisotyöhön voidaan tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjallisesti.

 

Mitä mä teen huomenna.

Etsivän nuorisotyön ryhmät

 Etsivä Cafe

Etsivä Nuorisotyö järjestää Etsivä Cafe iltoja Kuovin nuorisotalolla tiistaisin klo 16:00-19:00 12.9.2023 alkaen ”avoimet ovet” periaatteella. Illat on tarkoitettu kaikille 17-29 -vuotiaille nuorille. Tarjolla on kahvia ja  pientä purtavaa, pelailua ja rentoa yhdessä oloa; myös vaihtuvia teemapäiviä ja retkiä. Tervetuloa!

Sateenkaarevat illat

Sateenkaarevat illat jatkuvat taas keskiviikkona 13.9.2023 Kuovin nuorisotalolla. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko, aina parittomilla viikoilla klo 16-18.
Illat on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville nuorille sekä heidän ystävilleen. Illoissa pääset esimerkiksi pelailemaan, taiteilemaan, kokkailemaan ja luomaan uusia kaverisuhteita. Olet tervetullut sellaisena kuin olet!
Lisätietoja antaa kulttuurinen nuoriso-ohjaaja Julia Nummi p. 044 793 5294 ja etsivä nuorisotyöntekijä Linda Mattsson p.040 172 6129

Sateenkaarevat illat.

 

 

 

 

 

 

Löydä Oma Tarinasi®

(LOT-ryhmä)

LOT-ryhmä on tarkoitettu 16–22-vuotiaille nuorille. Mukaan kannattaa hakeutua esim. mikäli kokee itsensä yksinäiseksi, haluaa keskustella muiden nuorten kanssa ja/tai haluaa vahvistaa itsetuntoa ja itsetuntemusta. Ryhmässä voi luottamuksellisesti käsitellä omaa elämäntilannettaan, opetella tunnistamaan tunteitaan ja selvitellä ajatuksiaan elämästä sekä kuulla muiden nuorten ajatuksia.

Kyselyt etsivä nuorisotyöntekjä Mirja Parjanen, puh. 040 833 0824

Uusi ryhmä alkamassa keväällä 2024