Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö tarjoaa kaikille alle 29-vuotiaille mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen ja tukeen. Ensisijaisesti etsivät nuorisotyöntekijät palvelevat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella olevia nuoria sekä niitä, jotka toivovat apua johonkin itseä askarruttavaan asiaan. Etsivät auttavat nuoria rakentamaan oman näköistä elämää – olosuhteita, joihin voi olla itse tyytyväinen ja joiden avulla voi jatkaa luottavaisin mielin eteenpäin.

Etsivä nuorisotyöntekijä on rinnalla kulkija, joka auttaa selvittämään, miten ottaa seuraava askel.  Etsiviin voi aina ottaa yhteyttä helposti, luottamuksellisesti ja ilmaiseksi.

Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voi miettiä esimerkiksi:

  • ihan tavallisia arjen tilanteita ja tekemisiä
  • ihmissuhteita, sosiaalista elämää, vapaa-aikaa ja harrastuksia
  • terveyttä, jaksamista ja mielen hyvinvointia
  • opiskelupaikkoja ja työpaikkoja tai mahdollisuuksia kuntoutukseen
  • raha-asioita, toimeentuloa, tukien ja etuuksien (esim. Kela) hakemista
  • työttömäksi ilmoittautumista, TE-toimiston tai työllisyyspalvelujen kanssa asiointia
  • asunto- ja asumiseen liittyviä asioita

 

Kuka voi ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään?

Kaikki alle 29-vuotiaat nuoret voivat olla milloin tahansa yhteydessä kotikuntansa etsivään nuorisotyöhön. Nuoren itsensä lisäksi myös hänen lähipiirinsä voi olla yhteydessä etsivään nuorisotyöhön. Kuka tahansa viranomainen tai yksityishenkilö, jolla on huoli nuoren elämästä. Ilmoitus etsivään nuorisotyöhön voidaan tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjallisesti.

 

Mitä mä teen huomenna.

 Etsivä Cafe

Etsivä Nuorisotyö järjestää Etsivä Cafe iltoja Kuovin nuorisotalolla tiistaisin klo 16:00-19:00 ”avoimet ovet” periaatteella. Illat on tarkoitettu kaikille 17-29 -vuotiaille nuorille. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa, pelailua ja rentoa yhdessä oloa. Tervetuloa! 14.5.2024 alkaen toiminta jää kesätauolle.

Sateenkaarevat illat

Sateenkaarevat illat jatkuvat taas keskiviikkona 17.1.2024 Kuovin nuorisotalolla ja jatkuvat kevään -24 ajan.  Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko, aina parittomilla viikoilla klo 16-18.
Illat on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville nuorille sekä heidän ystävilleen. Illoissa pääset esimerkiksi pelailemaan, taiteilemaan, kokkailemaan ja luomaan uusia kaverisuhteita. Olet tervetullut sellaisena kuin olet!
Lisätietoja antaa kulttuurinen nuoriso-ohjaaja Julia Nummi p. 044 793 5294 ja etsivä nuorisotyöntekijä Linda Mattsson p.040 172 6129

Sateenkaarevat illat.

 

 

 

 

 

 

Löydä Oma Tarinasi®

(LOT-ryhmä)

LOT-ryhmä on tarkoitettu 16–22-vuotiaille nuorille. Mukaan kannattaa hakeutua esim. mikäli kokee itsensä yksinäiseksi, haluaa keskustella muiden nuorten kanssa ja/tai haluaa vahvistaa itsetuntoa ja itsetuntemusta. Ryhmässä voi luottamuksellisesti käsitellä omaa elämäntilannettaan, opetella tunnistamaan tunteitaan ja selvitellä ajatuksiaan elämästä sekä kuulla muiden nuorten ajatuksia.

 

-Hyvinvointiryhmä

 Hyvinvointiryhmä kokoontuu Kuovin Nuorisotalolla Maanantaisin 25.3.2024 alkaen klo 13-15. Ryhmä on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat vertaistukea, vinkkejä oman hyvinvointinsa tueksi sekä tekemistä päivään. Lisätietoja antaa etsivät nuorisotyöntekijät.