Etsivän nuorisotyön ryhmät

Mitä mä teen huomenna.

Pre-start

Pre-start-ryhmä on etsivien nuorisotyöntekijöiden ohjaama ryhmä 16-29-vuotiaille nuorille. Pre-startti on tarkoitettu nuorten työpajan starttivalmennuksen ”esiasteeksi” ja se kokoontuu tiistaisin Nuorten Työpajan tiloissa.

Ryhmä sopii etsivän nuorisotyön asiakkaille, jotka esimerkiksi jonottavat starttivalmennukseen tai joilla on päivärytmi sekaisin eivätkä esimerkiksi kykene aamuherätyksiin. Taustalla usein myös muita elämänhallinnallisia asioita, joista olisi hyvä ottaa selkoa ennen jatko-ohjausta.

  • Toiminta on ohjattua ja vaihtelevaa: kädentaitoja, keskustelua, musiikkia, asiantuntijavierailuja, ruoanlaittoa, tutustumiskäyntejä yms.
  • Osa nuorista on ”starttisopimuksella”, osa kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella.
  • Ohjautuminen pre-starttiin tapahtuu AINA etsivien kautta.

Löydä Oma Tarinasi®
(LOT-ryhmä)

LOT-ryhmä on tarkoitettu 16–22-vuotiaille nuorille. Mukaan kannattaa hakeutua esim. mikäli kokee itsensä yksinäiseksi, haluaa keskustella muiden nuorten kanssa ja/tai haluaa vahvistaa itsetuntoa ja itsetuntemusta. Ryhmässä voi luottamuksellisesti käsitellä omaa elämäntilannettaan, opetella tunnistamaan tunteitaan ja selvitellä ajatuksiaan elämästä sekä kuulla muiden nuorten ajatuksia.
Uusi ryhmä alkaa tammikuussa 2021.